Home » 6 Manieren om nieuwe mensen te ontmoeten

6 Manieren om nieuwe mensen te ontmoeten

Mensen ontmoeten elkaar vaak in verschillende soorten situaties op verschillende soorten plekken. Op school, in de supermarkt, tijdens het sporten, in de kroeg of misschien wel online..

Allemaal plekken om nieuwe mensen te kunnen ontmoeten en leren kennen.

In ieder stadium van je leven ontmoet je nieuwe mensen. Denk hierbij aan het ontmoeten van nieuwe mensen als we naar school gaan,  als we aan het werk gaan maar ook wanneer we op een latere leeftijd met pensioen gaan zullen we altijd nieuwe mensen gaan ontmoeten.

Zelfs wanneer we in een bejaardentehuis terecht komen. Want ook daar zitten namelijk weer nieuwe mensen die kunt leren kennen.

In dit artikel heb ik een lijstje gemaakt van manieren waarop je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Dit zijn zowel de logischerwijze manieren als op school en op het werk, als manieren waarvoor we iets bewuster kiezen als het uitoefenen van een hobby of andere dingen die we graag doen in onze vrije tijd.

Op school

Vriendschappen ontstaan (met name in je jongere jaren) vaak op school.

Dit is namelijk vaak ook één van de eerste omgevingen waar je nieuwe kinderen leert kennen. Het is dan ook logisch dat veel vriendschappen al op de basisschool ontstaan.

Tegen de tijd dat je de basisschool verlaat ga je vaak al een beetje je eigen weg en verwateren veel vriendschappen. Maar ook op het vervolgonderwijs – het voorgezet onderwijs – zal je weer nieuwe mensen leren kennen waar je een vriendschap mee op kunt bouwen.

En net als de vrienden die je op de basisschool had, kunnen ook deze vriendschappen weer verwateren als je het voortgezet onderwijs verlaat.

Wees jezelf er van bewust dat iedere vriendschap kan verwateren en dat je je hele leven door nieuwe mensen zult blijven ontmoeten.

Op je werk

Veel vriendschappen ontstaan vanuit je school- en studietijd, maar ook na deze tijd zal je altijd nieuwe mensen ontmoeten.

Een plek hiervan is vaak op ons werk. Na je studietijd is het voor velen van ons logischerwijs dat we gaan werken. En waar gewerkt wordt, zijn ook andere mensen aan het werk, je collega’s.

En het leuke van collega’s hebben, is dat je vaak dezelfde interesses hebt. Natuurlijk is dat alleen zo als de baan ook daadwerkelijk gekozen is omdat het werk leuk is.

Een ideale plek dus om nieuwe mensen te ontmoeten. En geregeld vloeien er ook nog eens nieuwe vriendschappen uit. Er zijn zelfs genoeg situaties waar dat er zelfs relaties uit voortvloeien.

Maak dus eens een praatje met die ene collega en laat je verrassen wat daar uit voort komt.

Tijdens het uitgaan

Een logische manier om nieuwe mensen te leren kennen, is door uit te gaan. Met name jonge mensen gaan geregeld uit om nieuwe mensen te leren kennen.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat uitgaan alleen voor jonge mensen, integendeel zelfs!

Ook wanneer je wat ouder bent, is uitgaan nog steeds een prima manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Het probleem is vaak dat hoe ouder je wordt, des te minder vrienden je hebt om mee uit te gaan. Hoe ouder je wordt, des te groter de kans is dat men al gesetteld is.

Maar laat vooral je leeftijd je er niet van weerhouden om uit te gaan en nieuwe mensen te leren kennen. Je bent namelijk zo jong als jij je voelt!

Bij een vereniging gaan

Of het nou een sport-, zang- of andere soort vereniging is, ook tijdens het uitvoeren van je hobby in groepsverband zal je vaak nieuwe mensen leren kennen.

Wil je dus graan nieuwe mensen leren kennen, dan kan ik je aanraden om bij jezelf eens te bedenken wat je in je vrije tijd leuk vindt om te doen. De kans is dan groot dat er wel verenigingen zijn waar jij je hobby kunt uitoefen, en dat vaak zelfs in groepsverband.

Een ideale manier om nieuwe mensen te ontmoeten dus.

Heb je dus een bepaalde hobby waar je graag je tijd aan besteed, zoek dan eens in de buurt of er verenigingen zijn waar je je bij aan kunt sluiten.

Veel verenigingen vragen vaak een contributie maar hebben meestal wel de mogelijkheid om vrijblijvend een keer mee te draaien. Doe daar je voordeel mee en zoek eens in de buurt naar verenigingen.

De kans is groot dat je er één tegenkomt die je wel wat lijkt!

Vrijwilligerswerk

Met het doen van vrijwilligerswerk sla je als het ware meteen twee vliegen in één klap!

Enerzijds doe je iets goeds voor de maatschappij en anderzijds doe je iets waar je mensen tegenkomt met waarschijnlijk in ieder geval één dezelfde interesse.

Vrijwilligerswerk is vooral goed voor degene die thuis zitten en verder niet veel om handen hebben. Op een bepaalde manier willen ze én onder de mensen komen, én willen ze zich toch enigszins nuttig maken in deze maatschappij.

Niks om je handen en graag nieuwe mensen ontmoeten? Overweeg dan eens om vrijwilligerswerk te gaan doen.

Online

We leven in een tijdperk waarin het op zich niet zo heel moeilijk meer is om nieuwe mensen te kunnen ontmoeten. En één manier daarvan is online.

Steeds meer mensen leren andere mensen kennen via het wereld wijde web.

Het voordeel van online nieuwe mensen leren kennen, is dat je hier in eerste instantie niet direct uit je comfortzone hoeft te stappen. Vanaf achter je laptop of smartphone kun je namelijk lekker de kat uit de boom kijken en toch contact leggen met iemand.

Wanneer het dan niks blijkt te zijn, kun je het contact relatief gemakkelijk verbreken. Maar ook wanneer het juist wel klikt, kun je besluiten om elkaar juist eens te ontmoeten.

Naast de voordelen van nieuwe mensen online leren kennen en uiteindelijk ontmoeten, kent het ook een nadeel:

Je weet niet altijd zeker of degene aan de andere kant ook echt is en misschien wel anders voordoet als dat hij of zij is.

Ik raad je dan ook aan dat als je iemand gaat ontmoeten die je tot op heden toe alleen nog maar online gesproken hebt, dit in ieder geval aan iemand te laten weten. En liefst ook op een openbare plek waar andere mensen aanwezig zijn.

Stel dus iemand op de hoogte van wanneer en waar je iemand gaat ontmoeten en houd hem of haar ook op de hoogte van hoe het gaat. Dit kan namelijk een veiliger gevoel geven van.

En dan nu ACTIE! – stap uit die comfortzone

Leuk, al deze verschillende manieren en plekken om nieuwe mensen te ontmoeten, maar nu is het nog zaak dat je actie onderneemt en dus een gesprek aangaat met mensen.

Voor de één is dit wat gemakkelijker dan voor de ander, maar wanneer je graag nieuwe mensen wilt leren kennen, zal je toch echt zelf die stap moeten zetten.

Zoek dus de menigte op en begeef je in situaties waar je nieuwe mensen kunt leren kennen.

Veel mensen zullen hiervoor uit hun comfortzone moeten stappen.

Nieuwe mensen ontmoeten kan voor veel mensen namelijk nogal spannend zijn en ze voelen zich misschien wel onzeker, maar weet wel dat hierdoor een wereld voor je open kan gaan.

Misschien ontmoet je wel die ene goede vriend, vriendin of partner waar je veel leuke dingen mee kunt ondernemen!

Meer manieren op nieuwe mensen te ontmoeten

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om nieuwe mensen te leren kennen.

De manieren die ik in dit artikel beschreven heb zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden van hoe je nieuwe mensen kunt ontmoeten.

Plaatsen waar je nog meer nieuwe mensen kan ontmoeten zijn op:

  • Conferenties
  • Vakantie
  • Plekkern waar veel mensen hun hond uitlaten (als je tenminste een hond hebt ;))
  • Festivals
  • Etc.

Daarnaast is het denk ik de belangrijkste manier om nieuwe mensen te ontmoeten, door jezelf als persoon te laten zien maar ook zeker te laten horen.

Alleen wanneer je je laat zien en horen zal je opgemerkt worden en nieuwe mensen kunnen ontmoeten.

Verder ben ik natuurlijk nog ontzettend benieuwd naar andere manieren voor het ontmoeten van nieuwe mensen.

Weet jij dus nog andere manieren? Laat ze gerust even weten door onderaan dit bericht een reactie achter te laten.

OOK GRAAG BETERE RELATIES IN HET LEVEN?


KIJKEN DAN EENS NAAR DE E-CURSUS VAN FRANK DE MOEI WAARIN HIJ JOU KAN HELPEN OP WEG NAAR BETERE RELATIES IN HET LEVEN

(Meer dan 1000 deelnemers gingen jou al voor)


BEGIN DIRECT!

Plaats een reactie