Home » Gelukkiger worden? Lees dan mijn Tips!

Gelukkiger worden? Lees dan mijn Tips!

Je bent waarschijnlijk op deze pagina belandt omdat je een weg zoekt naar gelukkiger worden.

Dan kan ik je vertellen dat je hier juist zit. Want er zijn een hoop mensen die op dit moment simpelweg niet gelukkig zijn en dus graag gelukkiger willen worden.

Maar gelukkiger worden gaat natuurlijk niet van de een op de andere dag. Het heeft tijd nodig.

In dit artikel wil ik je gaan vertellen wat er voor kan zorgen dat je gelukkiger in het leven leert te gaan staan en dat je ook meer kunt gaan genieten van het leven.

En onthoud goed dat de meest simpele dingen er voor kunnen zorgen dat we ons gelukkiger kunnen voelen en dat gelukkig zijn per definitie niet rust op veel geld hebben of succesvol zijn.

Lees dus snel verder!

Gelukkiger worden gaat niet vanzelf

Zoals ik in de introductie hierboven al vertelde, gaat gelukkiger worden niet van de één op de andere dag. Dit heeft namelijk tijd nodig en er zijn veel dingen die invloed hebben op het feit of jij je nu wel of niet gelukkiger voelt.

Zo kan bijvoorbeeld een bepaalde soort gebeurtenis in je leven, er voor zorgen dat je van de één op de andere dag minder gelukkig voelt.

Om dan vervolgens weer gelukkiger te worden, kan een hele poos overheen gaan.

‘Gelukkig’ kan ik je wel een aantal tips meegeven die er voor kunnen zorgen dat je je ondanks dat je je op dit moment niet zo gelukkig voelt, toch op de lange termijn wat gelukkiger kunt gaan voelen.

Maar onthoud goed dat gelukkiger worden niet vanzelf gaat en dat de sleutel hiertoe uiteindelijk echt bij jezelf ligt.

Natuurlijk spelen de belangrijke mensen als familie en vrienden ook een grote rol in hoe gelukkig jij je voelt, maar de sleutel tot echt gelukkiger worden ligt in jouzelf als persoon.

Waarom zijn we ongelukkig?

Om gelukkiger te kunnen worden dien je jezelf eerst ook af te vragen waarom je ongelukkig bent op het moment.

Wij als mensen zijn namelijk niet zomaar ongelukkig. Dit heeft altijd een achterliggende reden.

En deze redenen kunnen heel uitlopend zijn. En de ene reden kan een grotere impact op ons hebben dan een andere reden.

Voorbeelden van oorzaken waardoor je je ongelukkig kunt voelen zijn:

  • Er is een dierbaar iemand van je overleden
  • Je relatie is over
  • Je hebt het niet naar je zin op je werk
  • Je ligt in een ruzie met je beste vriend of vriendin

En zo zijn er nog veel meer redenen die ervoor kunnen zorgen dat jij je ongelukkig voelt.

En om het nog wat lastiger te maken: Vaak is het ongelukkig zijn een combinatie van meerdere oorzaken die vaak wel met elkaar samenhangen.

Zo kan bijvoorbeeld het verliezen van een dierbaar iemand er voor zorgen dat je je anders gaat gedragen in een relatie, wat op de lange termijn er weer voor kan zorgen dat je relatie over gaat omdat je partner het niet trekt.

Weet dus dat het een complex en ingewikkeld iets kan zijn waardoor jij je precies ongelukkig kunt voelen.

Maar alvorens je verder gaat met het lezen van de tips om gelukkiger te kunnen worden, moet je wel goed onthouden dat je ook iets aan de oorzaak zult moeten gaan doen om gelukkiger te kunnen worden.

Wanneer jij bijvoorbeeld ongelukkig bent op je werk omdat je het werk simpelweg niet leuk vindt, zal je als allereerst eens moeten uitkijken naar een andere baan die beter bij jou zou passen.

Tips om gelukkiger te worden

Maar hoe word je nou gelukkiger?

Om gelukkiger te kunnen worden, zijn er een aantal dingen waar je aan kunt gaan werken of waar je rekening mee kunt houden.

Hieronder wil ik je een aantal tips meegeven die jou kunnen helpen om gelukkiger te worden en ervoor zorgen dat je vrolijker door het leven gaat.

De mensen om je heen

Omring je met mensen die jou accepteren zoals je bent. Hierdoor hoef je je niet anders voor te doen dan dat je bent. Van het anders voordoen dan dat je bent, wordt je namelijk echt niet gelukkiger.

Accepteren mensen je niet zoals je bent? Dan zijn ze het simpelweg gewoon niet waard.

Daarnaast helpt het ook om je juist te gaan omringen met mensen die bijvoorbeeld hetzelfde soort doel nastreven of dezelfde interesses hebben.

Shit happens!

De dingen in het leven lopen niet altijd zoals gepland. En dat kunnen ook vervelende dingen zijn.

Accepteer dat er minder leuke momenten zijn in je leven en zie ze als een proces waar je ook weer van leert als persoon.

Wanneer zich in het heden weer hetzelfde voordoet, is de kans groot dat je er op dat moment beter mee om kunt gaan.

Kijk uit naar leuke dingen

Zorg ervoor dat je iets hebt om naar uit te kijken.

Dit hoeft niet meteen iets groots te zijn als een vakantie die je geboekt hebt over zes maanden, maar dit kunnen ook simpele dingen zijn.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dagje weg wat je volgende week gepland hebt of een feestje waar je komend weekend naartoe gaat.

Zorg er voor dat je leuke dingen hebt om naar uit te kijken. En het is een feit dat geluk vaak in die hele kleine simpele spontane dingen zitten.

Blijf niet stil staan

Probeer jezelf continu te ontwikkelen. En jezelf ontwikkelen gaat altijd gepaard met vallen en opstaan. Daarmee bedoel ik te zeggen dat iedereen wel eens faalt om hier vervolgens beter van te worden.

En wanneer je jezelf ontwikkeld en daarmee bepaalde levensdoelen haalt, zal je merken dat dit een goed gevoel geeft. Sta dus niet stil maar ontplooi jezelf.

Stap uit je comfortzone

Uit je comfortzone zal niet voor iedereen even gemakkelijk zijn. Maar wanneer we ons continu in dezelfde kring blijven begeven, kan het allemaal wat saaier worden en daar worden we natuurlijk niet gelukkiger van.

Probeer nieuwe dingen uit en doe eens wat je normaal niet zou doen. Het staat eigenlijk een beetje in relatie met de vorige tip: Blijf niet stil staan maar ga vooruit!

Voordelen van gelukkiger zijn

Wanneer je jezelf gelukkig voelt, voel je dit van de binnenkant. Opgewekt, blij, enthousiasme, ontspanning, etc. zijn woorden die horen bij je gelukkig voelen.

Maar ook aan de buitenkant straal je uit of je wel of niet gelukkig bent.

Zo zal ook je omgeving kunnen zien of jij je gelukkig voelt of niet. Natuurlijk ziet niet iedereen dit, maar degene die jou goed kennen zullen dit opmerken.

Meer genieten

Wanneer je je gelukkiger voelt, zal je ook meer kunnen geniet van de dingen in het leven. Wanneer je je gelukkig voelt, heb je vaak wat minder zorgen aan je hoofd. En wanneer je minder zorgen aan je hoofd hebt is er ook meer tijd om echt te kunnen genieten van het leven.

Veel mensen vergeten om op tijd te genieten van het leven. Zorg er dus voor dat jij dit wel doet!

Beter ontspannen

Gelukkig zijn staat ook in relatie met bijvoorbeeld het hebben van stress. Wanneer je geen stress hebt, zal je sneller gelukkig zijn waardoor je je vervolgens ook weer beter kunt ontspannen.

En ontspanning is naast een voordeel van gelukkiger zijn, ook een gezond iets. Het is namelijk belangrijk om geregeld te kunnen ontspannen. Zowel fysiek als mentaal.

Meer energie

Wanneer je je niet of minder gelukkig voelt, zal je merken dat je je vaak wat meer down voelt. En dat down voelen vreet energie en de zin hebben om iets te doen en ondernemen.

Je gelukkiger voelen kan daar in tegenstelling een enorme energieboost geven. Je bent veel opgewekter, alerter, krijgt bergen verzet en zult er minder snel met de pakken bij neer gaan zitten.

Een gelukkig gevoel kan dus erg veel met jouw energie doen.

Je enthousiasme

Wanneer je enigszins ongelukkig bent, zal ook je minder snel enthousiast zijn over de dingen in het leven. Wanneer je je wel gelukkig voelt zal je merken dat je veel sneller enthousiast bent over de dingen om je heen.

Je bent dan soms zo enthousiast dat je daarna bij jezelf denkt van: ‘Waarom was ik daar nou zo enthousiast over?’

Zin in het leven

Een gelukkig gevoel zorgt voor meer zin in het leven. Zin om dingen te ondernemen met je vrienden, familie of partner.

En wanneer je meer zin in het leven hebt, zal je automatisch ook meer kunnen genieten van het leven. En geloof me: Het leven kan mooi zijn!

Mindset is key voor gelukkiger worden

Gelukkiger worden heeft ook veel te maken met de mindset van een persoon.

Wanneer jij bijvoorbeeld altijd het negatieve van iets inziet in plaats van het positieve, zal het bijvoorbeeld ook moeilijker worden om van ongelukkig zijn naar gelukkig zijn te transformeren. Je denkt dan simpelweg te negatief om je ook echt gelukkig te kunnen voelen.

Een ander voorbeeld kan zijn dat je altijd maar denkt dat een ander beter is in iets dan jij of dat je denkt dat je iets niet kunt bereiken omdat het buiten je macht zou liggen.

Dit alles heeft te maken met de manier van denken, of wel je mindset.

En wanneer jij gelooft dat je echt gelukkig kunt zijn en hier ook echt voor wilt werken, zal je op de lange termijn gaan merken dat je ook gelukkiger wordt. Dit omdat je er in geloofd en er voor wilt werken.

Maar wanneer je het allemaal wat lastiger vind om deze mindset om te zetten, zijn er ook genoeg cursussen die het jou kunnen leren.

En de cursussen die je hierbij kunnen helpen, zijn de cursussen van Frank de Moei. Zijn cursussen gaan allemaal over geluk en succes in het leven.

Zo heeft hij namelijk cursussen over de volgende onderwerpen:

  • Meer zelfvertrouwen
  • Minder stress
  • Betere relaties
  • Leuker werk
  • Gelukkig zijn

Allemaal onderwerpen die te maken hebben met gelukkiger worden.

Ik zou zeggen, neem eens kijkje naar zijn cursussen en kijk zelf of je er wat aan hebt.

>> GA NAAR HET CURSUS OVERZICHT VAN GELUK EN SUCCES IN HET LEVEN

OP ZOEK NAAR MEER GELUK EN EEN TEVREDEN LEVEN?


KIJKEN DAN EENS NAAR DE E-CURSUS VAN FRANK DE MOEI WAARIN HIJ JOU KAN HELPEN BIJ HET CREEREN VAN EEN GELUKKIGER EN MEER TEVREDEN LEVEN

(Meer dan 1000 deelnemers gingen jou al voor)


BEGIN DIRECT!

Plaats een reactie