Home » 6 Zelfvertrouwen tips voor een gelukkiger leven!

6 Zelfvertrouwen tips voor een gelukkiger leven!

Meer zelfvertrouwen krijgen, wie wil dat nou niet?

Er zijn ontzettend veel dingen die je kunt doen om je zelfvertrouwen te vergroten. Daarbij zijn het vaak die vele kleine dingen je zelfvertrouwen al kunnen vergroten.

En het goede nieuws is dat je meer zelfvertrouwen jezelf aan kunt leren, net als bijvoorbeeld het aanleren van een nieuwe vreemde taal. Je moet er alleen wel iets voor doen, maar dat is bij leren van een nieuwe vreemde taal ook.

Daarnaast is een goede dosis zelfvertrouwen vaak de basis van een gelukkiger leven. Dingen gaan je vaak wat gemakkelijker af, je durft meer te ondernemen, nieuwe mensen te leren kennen, etc.

Met voldoende zelfvertrouwen kun je je dromen waarmaken. Geen mens die je dan nog in de weg kan staan.

En met de tips die ik je hieronder geef, wil ik je alvast een duwtje in de juiste richting geven als het gaat over meer zelfvertrouwen krijgen. Je zult zien dat de tips die ik je geef, niet eens zo heel moeilijk toe te passen zijn.

Lees dus snel verder!

Tip #1 Een goede verzorging

Een goede verzorging van je lichaam is een belangrijk aspect op het gebied van het vergroten van je zelfvertrouwen. En hiermee bedoelen we het verzorgen van jezelf op zowel uiterlijk als mentaal gebied.

Op het uiterlijke gebied is het belangrijk dat je goed verzorgt voor de dag komt. Denk hierbij aan je uiterlijke verzorging en je kledingdracht.

Nu wil ik hiermee niet zeggen dat je dure make-up, kleding en dergelijke moet gaan dragen, maar dat je er wel fris en verzorgt uit moet zien.

Wat hierbij ook erg goed helpt is je fysieke conditie. Want wanneer je goed en gezond eet en daarnaast ook nog wat aan je fysieke conditie doet zoals sporten, zal je je al snel een stuk beter in je vel voelen.

En je zult merken dat wanneer je er fit en gezond uitziet, dit ook je zelfvertrouwen omhoog zal halen.

Naast het uiterlijk is er natuurlijk ook nog het innerlijke waar je goed voor dient te zorgen, de mentale verzorging.

Je kunt jezelf er in de spiegel misschien wel goed uit vinden zien, maar het is tevens ook belangrijk om je mentaal goed te voelen. Weinig tot geen stress en goed slapen zijn onder andere belangrijke punten die bijdragen aan je mentale gezondheid. Iets wat je niet moet vergeten dus ;).

Zorg dus goed voor jezelf, zowel van de binnenkant als van de buitenkant.

Tip #2 Pas je houding aan

Je fysieke houding verteld ook een stuk over hoe jij als persoon bent en hoe je je voelt.

Iemand die met ingezakte schouders rondloopt en weinig oogcontact maakt, straalt minder zelfvertrouwen uit dan iemand die rechtop loopt, zijn of haar hoofd omhoog houdt en oogcontact zoekt met zijn omgeving.

Op deze manier straal je meer openheid uit wat een positieve indruk achterlaat op je omgeving. Ook mede hierdoor zorg je ervoor dat zelfvertrouwder overkomt maar dat ook bent.

Tip #3 Jouw sterke kanten

Ben je je al bewust van je sterke kanten?

Zo niet, denk hier dan eens over na. En ja, iedereen heeft zo zijn sterke kanten, waar hij of zij goed in is. Je zult je misschien afvragen hoe jouw sterke kanten helpen bij het verhogen van je zelfvertrouwen.

Eigenlijk is dit best simpel. Je sterke kanten is iets wat je leuk vind en dus goed in bent. Het is dan ook gemakkelijker om aan je sterke kanten te werken dan aan je zwakke kanten (hoewel we die natuurlijk ook niet moeten vergeten).

Maar werk aan je sterke kanten zodat je er nog beter in wordt. Hierdoor zie je resultaten wat jou een oppeppend gevoel kan geven wat erg goed kan werken voor je zelfvertrouwen.

Daarnaast is het belangrijk dat je kritisch blijft maar niet ‘te’. Geef daarentegen jezelf af en toe eens complimentje of wees trots op datgene waar je zo goed in bent!

Tip #4 Blijf positief

Ga niet steeds na wat er niet goed gaat en wat je niet kunt. Hierdoor krijg je namelijk echt niet meer zelfvertrouwen van.

Dingen zeggen als:positief blijven

  • Dat kan ik niet
  • Dat gaat mij nooit lukken
  • Iemand anders kan dat toch beter

Moet je dus simpelweg niet denken of zeggen.

Ga in tegenstelling tot wat er niet goed gaat eens na wat er allemaal wel goed gaat, ondanks dat het soms erg moeilijk is als dingen even tegenzitten.

Hoe minder je jezelf beoordeelt op de dingen die je niet goed kunt des te beter je zelfvertrouwen wordt. Focus je dus niet op de dingen die je niet goed kunt, maar concentreer je juist op de dingen die je WEL goed kunt zoals ik je al verteld in de vorige tip.

Dus blijf positief!

Tip #5 Sprongetjes in het diepe

Iedereen kent het wel, de sprong in het diepe wagen. Hiermee vergroot je niet alleen je zelfvertrouwen, maar overwin je tevens ook je angsten.

We benoemen hier met name ‘sprongetjes’. Want het is nou eenmaal gemakkelijker om meerdere kleine sprongetjes in het diepe te maken dan één grote.

Waag zo nu en dan eens een sprongetje in het onbekende, wat je normaal gesproken best eng vindt om te doen. Op deze manier vergroot je steeds beetje bij beetje je zelfvertrouwen.

Maak dus eerste kleine sprongetjes om uiteindelijke die grote sprong te kunnen maken, die tegen die tijd niet meer zo groot zal voelen omdat er al een hoop kleine aan vooraf zijn gegaan ;).

Dus, onderken je angsten en ga eens kijken of jij je angsten kunt overwinnen door eens wat kleine sprongetjes te wagen.

Tip #6 Accepteer jezelf als persoon

Misschien wel een van de belangrijkste aspecten als gaat om het krijgen van meer zelfvertrouwen, is zelfacceptatie.

Als je jezelf niet accepteert kun je namelijk ook moeilijk jezelf vertrouwen, laat staan anderen. Zorg er dan ook voor dat je in ieder geval jezelf gaat accepteren.

Op het gebied van je positieve en sterke vlakken is het niet moeilijk om jezelf te accepteren, maar de zwakkere punten zijn daarentegen vaak moeilijker te accepteren.

Toch is het belangrijk om deze gaandeweg je leven te gaan accepteren. En ik zal je vertellen dat iedereen dingen heeft waar hij of zij niet tevreden mee is, of dat nou gaat om uiterlijke kenmerken als capaciteiten, iedereen heeft ze!

En mensen die zeggen dat ze geen zwakke punten hebben en met alles tevreden zijn aan hun lichaam, die vertellen niet de waarheid. Iedereen heeft namelijk zwakke punten en dingen waar ze niet tevreden over zijn.

Accepteer jezelf iedere dag een beetje meer en je zult zien dat je automatisch meer zelfvertrouwen krijgt ;).

En onthoud dit ook goed: Wanneer andere je niet accepteren zoals jij bent, dan zijn deze mensen het niet waard om zich in jouw kringetje te mogen bevinden.

Zelfvertrouwen vergroten cursus

Wil je na mijn tips nog een extra handje om je zelfvertrouwen te vergroten?

Dan kan ik je vertellen dat er verschillende cursussen zijn die jou kunnen helpen bij het vergroten van je zelfvertrouwen.

blijvend zelfvertrouwenZo’n cursus ben ik tegengekomen, namelijk de e-cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’, waar al duizenden cursisten gebruik van hebben gemaakt met een positief eindresultaat, ofwel: meer zelfvertrouwen!

In deze praktische cursus krijg je in 12 weken lang les met als einddoel een sterk, gezond en blijvend zelfvertrouwen waarmee jij een heel stuk gelukkiger, maar met name zelfverzekerder door het leven heen zal gaan.

En misschien ook niet onbelangrijk om te weten, maar degene die de cursus ontworpen heeft – Frank de Moei – is een gediplomeerd life coach die meerdere cursussen op zijn naam heeft staan op het gebied van persoonlijke groei.

Tot slot is het zo dat je cursus ook nog eens 30 dagen vrijblijvend uit kunt proberen. Ben je dus om één of andere reden niet tevreden, dan krijg je je geld ook gewoon weer terug. Maar ik kan je vertellen dat er geen betere investering is, dan investeren in jezelf!

En via mijn speciale kortingslink hieronder krijg je ook nog eens een flinke korting. Neem dus snel even een kijkje.

>> SPECIALE KORTINGSLINK ECURSUS BLIJVEND ZELFVERTROUWEN <<

BEN JIJ HET OOK ZAT EN WIL JE GRAAG MEER ZELFVERTROUWEN?


KIJKEN DAN EENS NAAR DE E-CURSUS VAN FRANK DE MOEI WAARIN HIJ JOU KAN HELPEN BIJ HET CREEREN VAN MEER KRACHT, RUST EN ZELFWAARDERING

(Meer dan 1000 deelnemers gingen jou al voor)


BEGIN DIRECT!

Plaats een reactie