Home » HELP! Ik weet niet wat ik wil.. – Gelukkig ben je niet de enige

HELP! Ik weet niet wat ik wil.. – Gelukkig ben je niet de enige

HELP! Ik weet niet wat ik wil.. – Gelukkig ben je niet de enige

Ik weet niet wat ik wil. Een uitspraak die veel mensen doen omdat ze totaal geen idee hebben van wat ze willen worden, wat ze willen studeren of misschien zelfs nog wat breder:

Ze weten niet wat ze willen met hun leven.

Je bent niet de enige die niet weet hoe die z’n leven wil gaan vormgeven. Het is iets waar je gaandeweg je leven achter gaat komen.

De één weet van kinds af aan wat hij of zij wil gaan doen, terwijl de ander er misschien pas na zijn dertigste of veertigste of misschien zelfs pas later achter komt wat die wil gaan doen met zijn of haar leven.

In dit artikel ga ik je onder andere vertellen dat het helemaal niet erg is dat je niet weet wat je precies wilt en dat je nog altijd kunt switchen.

Daarnaast geef ik je een aantal tips die jou kunnen helpen bij het ontdekken van wat jij wilt gaan doen met je leven.

Maak je dus niet druk.

Ik weet niet wat ik wil is niet erg

Wanneer je nog niet precies weet wat je wilt, moet je goed weten dat dit niet erg is. Je bent namelijk niet de enige die nog niet precies weet wat die met zijn leven wil gaan doen.

Mensen beseffen het zich vaak niet, maar wanneer je overhaast wel een beslissing zou maken van wat je gaat doen, zou het erg jammer zijn als je bijvoorbeeld halverwege een studie er achter komt dat het totaal niks voor je is.

Het is dus beter om goed na te denken over wat je wilt en vervolgens dan pas een bepaalde weg in te slaan.

Je kunt nog altijd schakelen

Weet goed dat wanneer je voor een studie kiest, solliciteert voor een baan en daar gaat werken, of een bepaalde richting in je leven kiest, je hier niet voor altijd aan vast zit.

Natuurlijk is het wel prettig en wenselijk dat je op een gegeven moment iets gaat opbouwen. Maar er bestaat altijd een moment om alles om te kunnen gooien. Sterker nog, dat moment is er altijd. Het is maar net hoe graag je er op dat moment voor wil gaan.

Waar een wil is, is een weg zeg ik maar altijd. En zeker wanneer je op een bepaald moment in je leven niet meer gelukkig bent met wat je doet, raad ik je aan om hier echt iets mee te gaan doen.

Er achter komen wat je wel graag wilt doen en misschien wat voor velen heel eng kan zijn: Het roer omgooien.

Ben dus niet bang om een keuze te maken met wat je met je leven wilt gaan doen. Maar ook niet wat voor studie je wilt gaan volgen, wat voor werk je wilt gaan doen of juist niet of hoe je je leven op dit moment in zou willen vullen.

Ook mensen die zeker wisten wat ze wel wilden, volgden studies in die richting, maakte carrière en switchen uiteindelijk alsnog. Dit heeft met name ook te maken dat je door de jaren heen als persoon kunt veranderen waardoor er ook andere interessegebieden ontstaan.

Je doet hier niets aan. Het is afhankelijk van zoveel keuzes die je maakt in je leven. Het komt nou eenmaal op je pad, of je het nu wilt of niet.

Ben dus niet bang om een bepaalde keuze te maken en ergens voor te gaan. De kans is namelijk groot dat je gaandeweg je leven toch weer je koers bij zult gaan stellen.

Mijn ‘niet weten wat je wil’ tips

Om je een beetje op weg te helpen met er achter te komen wat jij wel precies wilt, heb ik hieronder een aantal tips op een rijtje gezet die er voor mijzelf voor gezorgd hebben dat ik nu weet wat ik wil.

Dit zijn de dingen die ik geleerd heb in mijn leven tot nu toe en wat er uiteindelijk voor gezorgd heeft dat ik nu een weg bewandel waar ik ook voor honderd procent achter sta.

#1 Kom er achter wat je niet wil!

Soms is het makkelijker om op te noemen wat je niet wil dan wat je wel wilt in het leven. En wanneer je dit weet, zit je echt al op de goede weg.

Bedenk dus voor jezelf wat je absoluut niet wilt in het leven.

Ik raad je aan om gewoon een pen en een stuk papier te pakken en op te schrijven wat je niet wilt in het leven.

#2 Ga op vakantie of ga reizen

Een andere tip die ik je kan geven is: Ga eens op vakantie of misschien nog wel beter, ga reizen.

Door tijdelijk weg te gaan uit je hedendaagse vertrouwde leventje, krijg je de mogelijkheid om eens uit te zoomen op je huidige leven.

Je hoeft hier niet per sé ver weg op vakantie voor te gaan. Het helpt vaak al om in een andere omgeving te zijn.

Hierbij raad ik je wel aan om echt de rust op te zoeken zodat je de prikkels uit je huidige leven even opzij kunt zetten. Op deze manier krijg je ook de ruimte en de rust om goed na te denken over hoe je leven er tot op heden uitziet en waar je naar toe wilt.

#3 Vraag het aan een ander

Ik kan me voorstellen dat je zo druk bezig bent met het bedenken wat je wilt in het leven, dat je daardoor even door de bomen het bos niet meer ziet.

Wat kan helpen is door het aan iemand anders te vragen. Klinkt misschien heel vreemd, maar vraag aan bijvoorbeeld een vriend, een familielid of iemand anders die je goed kent of hij of zij jouw kwaliteiten en de dingen waarvan hij of zij denkt dat jij ze leuk zou vinden, eens op zou kunnen noemen.

Een ander persoon kijkt vaker met een frissere blik naar jou als dat jij dat op dat moment zou kunnen.

Zij kunnen vaak met dingen komen waar jij wellicht nooit op zou zijn gekomen. Vraag het dus eens aan je omgeving. Je zult er versteld van staan wat van wat hier allemaal uit kan komen.

#4 Bedenk waar je echt gelukkig van wordt

Wat zijn de dingen in het leven waar je nou echt gelukkig van wordt?

Schrijf deze dingen eens op een stuk papier en denk er eens over na of je hier je boterham mee kunt verdienen.

Natuurlijk worden veel mensen gelukkig van een relaxte vakantie, maar helaas zal dit geen brood op de plank gaan brengen.

Denk dus na over waar je echt gelukkig van wordt om te doen en kijk eens of er mogelijkheden zijn. Belangrijk is dat je groot durft te dromen en er vervolgens ook echt voor gaat.

Laat je dus niet weerhouden door bijvoorbeeld mensen in jouw omgeving die zeggen dat iets niet haalbaar kan zijn.

Wanneer jij een echte passie ergens voor hebt en er voor de honderd procent voor zult gaan, weet ik zeker dat jij je doel zult bereiken. Maar let op, dit geldt alleen als de WIL groot genoeg is ;).

OP ZOEK NAAR MEER GELUK EN EEN TEVREDEN LEVEN?


KIJKEN DAN EENS NAAR DE E-CURSUS VAN FRANK DE MOEI WAARIN HIJ JOU KAN HELPEN BIJ HET CREEREN VAN EEN GELUKKIGER EN MEER TEVREDEN LEVEN

(Meer dan 1000 deelnemers gingen jou al voor)


BEGIN DIRECT!

Plaats een reactie